Jdi na obsah Jdi na menu
 


 < 1, 2, 3, 4, 5 > 

 

                                                                                                                                                                  


 

Dort čoko "Paříž"

 

Obrazek

Pozn.: Receptík na korpus najdete tady: KLIK

1) Korpus:

Korpus piškot tmavý kakaový ve formě průměr 20cm.

2) Krém:

Krém pařížský  - šlehačku svařit s čokoládou a vyšlehat na hustý pevný krém.

3) Skládání:

Korpus jsem prořízla na dva pláty,  mázla jsem vrstvu pařížkrému, poházela kompot. mandarinkama, na ně taky vrstva krému, přiklopila a hladce omazala zbytkem paříže vrch i boky - šlehačka musí být vyšlehaná opravdu pořádně, aby to hezky drželo a nestékalo dolů!!!

4) Potah a zdobení:

Ve vodní lázni jsem roztopila čokoládu a ztužený tuk, polila jsem vrch dortíku, boky jsem  nechala volně stéct dolů a dala chladit. Roztopila jsem bílou a tmavou čokoládu , udělala ozdoby, dala chladit. Bílou čokoládu jsem si dala do trezír. sáčku, Wilton špičkou č. 3 jsem stříkla  cik-cak "pavučinku" a dozdobila zchlazenýma čokoozdůbkama.


Celý komplet vážil 1.34kg.

                                                                                                                                                                 


 

Dort Elmo

Obrazek

Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené  najdete tady: KLIK

1) Korpus:

Korpus světlý ořechový piškot ,  upekla jsem si  velké obdélníkové pláty.

2) Krém:

Krém světlý, pudinkovo máslový, na zdobení jsem dobarvila Wilton gelovkou Christmas Red.

3) Skládání:

Z upečených plátů jsem si vyřízla obrys Elma a pak  vykrajovala a vykrajovala a tvarovala a tvarovala... :-) 

4) Potah a zdobení:

Pusa, nos a oči jsou z Pasta Damy, chlupy jsou  dobarvený krém stříknutý Wilton špičkou na trávu.


Celý Elmo vážil 3.50kg a měřil 45cm.

 

 

 

 

 

 

 < 1, 2, 3, 4, 5 >

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

něco nádherného

(Dvořáčková Radka , 10. 1. 2011 15:25)

Já teprve začínám s dorty,ale cukroví peču už od malička nejvíce se my líbyl ten fialový z krému jste velmi šikovná já mám strach začít z marcipánovou hmotou jinak se mějte hezky ať se vám daří pořád stejně nebo i lépe naschledanou vaše obdivovatelka Radka

nadhera

(Karla_Camila, 19. 10. 2010 22:36)

Mate moc hezkedortiky a jste strasne sikovna,dekuji za podivanou,hned jsem dostala chut na neco sladkeho.