Jdi na obsah Jdi na menu
 



Upozornění:

 

VŠECHNY MÉ FOTOGRAFIE LZE ZVEŘEJŇOVAT POUZE S MÝM OSOBNÍM SOUHLASEM. Copyright © Eva Hromadová, www.mojedorty.cz

 

JAK VZNIKÁ DORT

 

1) Příprava korpusu:

 

Upeču korpus (viz. Recepty)

Obrazek

Ovoce (třeba jahody) obalím v čokoládě

Obrazek

 A nechám zatuhnout

Obrazek

 Vyšlehám si krém (viz. Recepty)

Obrazek

Připravím si vychladlý upečený korpus

Obrazek

 Rozkrojím jej na tři pláty

Obrazek

A pozpátku plním a skládám

Obrazek

 První plát prokapu rumem

Obrazek

 Máznu džem (třeba jahodový)

Obrazek

Pak krém

Obrazek

Do krému naskládám jahody v čokoládě

Obrazek

Přiklopím druhý plát

Obrazek

A namažu jej krémem

Obrazek

 Přiklopím třetí plát

Obrazek

 Celý korpus tence pomažu a vyhladím

Obrazek

 

  

2) Příprava marcipánu:

 

Připravím si suroviny

Obrazek

 A hňácám a hňácám... až do správné konzistence

Obrazek

Dobře zabalím do igelitu a připravím si barvičky

Obrazek

 

 

3) Barvení marcipánu:

 

Udělám si placku a důlek, do něj dám barvu

Obrazek

 A zase hňácám...až do požadované barvy

Obrazek

 Nachystám si tak všechny potřebné odstíny

Obrazek

 

 

4) Potahování a zdobení:

 

 Vytvaruju a nechám proschnout růžičky

Obrazek

 Potáhnu korpus

Obrazek

 Vytvaruju a přilepím spodní lem a stuhu

Obrazek

 Usadím růže a dozdobím detaily...

Obrazek

A je hotovo

Obrazek

A snězeno...

Obrazek

            

                                                                                                                                                                         


 

Dort Mašinka Tomáš

 

Obrazek

Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK

1) Korpus:

Můj nejoblíbenější - variabilní na všechno, pekla jsem  jeden plát světlý ořechový   a ještě jeden ten samý  ořechový tmavý (postup stejný jako u předešlého, jen navíc kakao), oba ve formě rozměr 32x25cm.

2) Krém:

Dělala jsem klasický pudinkovo-máslový světlý, dochutila rumem.

3) Skládání:

Oba pláty jsem prořízla, skládala jsem tmavý, světlý, světlý, tmavý...promázla jsem krémem, světlé navíc pikantním džemem a prokápla  rumem.

4) Potah a zdobení:

Mléčný marcipán, na tento dort jsem dělala a spotřebovala dávku z půl kila suš. mléka. Některé detaily jsou modelovány z Pasta Dama Decor. Použité barvy: gelovky Wilton. Mašinka i vagónek jsou tvořeny a vyskládány z tatranek a diskita - viz. foto, číslice je z marcipánu, její kontura je malovaná červenou gelovkou.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

Celý dortík měřil 34x27x12cm (výška bez mašinky), celý komplet vážil 3.11kg.

            

                                                                                                                                                                         


 

Dort logopedie

 

Obrazek

Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady: KLIK

1) Korpus:

Tmavý ořechový  ve formě rozměr 28x22cm.

2) Krém:

Pudinkovo-máslový světlý dochucený rumem.

3) Skládání:

Plát jsem prořízla na tři, prokápla rumem, promázla krémem, jednu vrstvu ovocným džemem.

4) Potah a zdobení:

Profesionální hmota Pasta Dama Decor, barvila a malovala jsem  gelovkama Wilton a stínovala jedlou práškovou barvičkou odstín Magenta a stříbrnou perletí.

Celý dortík měřil 29x24 (bez květinové dekorace),  komplet vážil 1.60kg.

             



                                                                                                                                                                        


 

Dort dárek s mašlí

 Obrazek

Pozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady:  KLIK

1) Korpus:

Piškotový kakaový extra tmavý,  ve formě čtverec 20x20cm. 

2) Krém:

Máslový extra světlý, nastavovaný pudinkem, vybělený bělobou Wilton a hodně dochucený rumem.

3) Skládání:

Korpus jsem prořízla na dva pláty, promázla krémem, lehce červený džem a rum.

4) Potah a zdobení:

Vše je z White Icingu, barva na mašli je gelovka Wilton, odstín Violet.

Mašle postup: vyválet placku cca 2mm, rozměřit a udělat potřebný počet  pásků (dělala jsem 2.5x20cm, vzorovaný dekor jsem vytvořila Wilton spiral válečkem), konce přikládat k sobě do tvaru osmičky a z nich pak do X vyskládat mašli - viz. foto.

 

Obrazek

Obrazek

Celý dortík měřil 20x20x6cm (výška bez mašle), celý komplet vážil 1.30kg.

 

                                                                                                                                                                         


 

Dort pizza a cappuccino

 

ObrazekPozn.: Receptíky na vše zde uvedené najdete tady:  KLIK

1) Korpus:

Pekla jsem dva ořechové, jeden světlý   ve formě obdélník rozměr 28x22cm a jeden tmavý - nízký plát v kulaté formě průměr 20cm.

2) Krém:

Čokoládový máslový nastavovaný pudinkem, dochutila jsem čokoládou a rumem.

3) Skládání:

Z obdélníkového plátu jsem vyřezala čtvercový tvar, prořízla podélně na dva...promázla jsem rum, červený džem a krém. U kulatého korpusu jsem vyřezala a vytvarovala okraj pizzy, promazala krémem. Zbytek obdélníku jsem použila na mini hrníčky-vytvarovat a promazat krém.

Obrazek

4) Potah a zdobení:

Krabice i pizza jsou potažené mléčným marcipánem, hrníčky a ozdoby Pasta Dama Dekor. Barvičky gelovky Wilton. Kapučíno a text je čoko krémem a Wilton špičkami.

Celý komplet vážil 1.82kg.

 

 

 

 


optimalizace PageRank.cz